Astalan kennel

Astalan D -pentueen emänä on Astalan Xena

Astalan seuraava pentue heinäkuussa 2018

No Kva No Mva Mac Skofs Champ

Astalan D -pentue syntyy kesällä 2018

i. No Kva No Mva Mac Skofs Champ
e. Fi Mva Astalan Xena

Astalan seuraavan pentueen emänä on Fi Mva Astalan Xena. Urokseksi tulevaan yhdistelmään on suunniteltu norjalaista kaksoisvalioa, Mac Skofs Champ -nimistä urosta. Pentueesta tulee Astalan D-pentue. Pentuetta odotetaan kesälle 2018.

Xena on metsästyskoirana erinomainen. Siinä on paljon erinomaisia ominaisuuksia, joista kirkkain on metsästysinto. Xena syttyi jäniksen ajoon hiukan ennen 4.- kuukauden ikää. Sen haku on ollut itsenäistä ja sitkeää. Itse pidän haun tärkeimpänä ominaisuutena sitä, että omistajalle tulee kuva, että koiralla on oikeasti palava halu löytää ajettava. Se ei vain juokse pitkin metsiä tai kulje isännän mukana, vaan se etsii määrätietoisesi ja laajentaen aluetta järkevästi. Pääsääntöisesti Xena lasketaan irti autolta ja se hakee itsenäisesti ajettavan.

Haukun paras ominaisuus on sen Kuuluvuus. Haukku tiheys vaihtelee suuresti -muutamissa kuumimmissa pätkissä on ylitetty sadan raja. Normaali ajohaukku vaihtelee 40-80 haukun välillä.

Xenan ajotaito on kehittynyt koko ajan. Hukkapaikan rengastaminen on  järkevää. . Xena malttaa rengastaa hukkapaikan läheltä järkevästi ja viisaasti. Xena ajaa hyvin niin paljaalla maalla kuin lumella.

Luonteeltaan Xena on kotioloissa rauhallinen ja vahva. Se on miellyttävä ja mukava kotikoira. Reissuissa sen kanssa on helppo olla, sillä se sopeutuu olosuhteisiin kuin olosuhteisiin ja tuntuukin, että tärkeintä sille on saada olla vain mukana.

Xena on ollut tähän asti terve ja sillä ei ole yhtään eläinlääkärikäyntiä, normaalien rutiinikäyntien lisäksi.

Champ eli Fenris saavutti kaksoisvalion arvon alle kolme vuotiaana.

Metsästysominaisuuksiltaan Fenris näyttäisi sopivan Xenalle erinomaisesti. Sillä on kaikkiaan 15 koekäyntiä ja sen palkintoprosentti on 67. Sillä on ykköstuloksia niin alkusyksystä kuin myös talven lumilta.

 Fenrisillä on hyvä ajotaito ja se selvittää hukat viisaasti.


Tavoitteina tulevalle pentueelle on Xenan erinomaisen metsästysinnon säilyminen, hyvin toimiva ajotaito niin sulalla kuin lumellakin sekä metsästyksellisyys.

Rakenteellisesti odotamme Fenrisin sopivan Xenalle hyvin.
Molemmilla koirilla on kauniit ilmeet ja samantyyppiset päät. Koirat ovat myös tyypiltään samankaltaisia.

Luonne on molemmilla erinomainen beaglen luonne.

Sukutaulussa mielenkiintoinen pikkuinen yksityiskohta on Astalan kennelin kantakoiran, Ek 41 Kva Astan, löytyminen myös uroksen sukutaulusta 9. sukupolvesta.

Kerromme mielellämme lisätietoja pentueesta ja yhdistelmästä.

Vesa / 0400 927 418 / astalankennel &  luukku.com

Astalan kennelin jalostusta ohjaavia ajatuksia

Jalostuksemme perustuu vahvan narttulinjan, jolla on myös mahdollisimman hyvää jälkeläisnäyttöä jo tiedossa, kasvattamiseen. Jalostukseen käyttämiemme narttujen itsessään pitää täyttää meidän hyvälle beaglelle asettamamme tavoitteet. Meidän jalostuskriteerit täyttävälle nartulle etsimme sille sopivimman uroksen. Uroksia valitessa, emme ole asettaneet maantieteellisiä rajoja, vaan olemme valmiita käyttämään sitä urosta, joka meistä tuntuu sopivimmalta riippumatta sen asuinpaikasta. Käytännössä kuitenkin metsästystapamme rajaa vaihtoehdot pääsääntösisesti Suomeen, Ruotsiin ja Norjaan.

 

Jalostusyksilöiden valinnan keskeisiä kriteereitä

Tärkeää on, että yhdistelmän geenipooli on mahdollisimman laaja. Geenipollin laajuuden näemme tärkeänä koko beaglerodulle.

Terveysasiat ovat itsestäänselvyys jalostusvalintoja tehdessä. Niiden huomioimiseen käytämme kaiken, useiden vuosikymmenien kuluessa, kertyneen tiedon ja taidon.

Rakenne on meille tärkeä. Hyvärakenteinen koira kestää metsästyksen aiheuttaman rasituksen. Astalan beaglen ulkomuodosta meillä on mielessämme selkeä visio ja sitä kohti pyrimme mahdollisuuksien mukaan askel askeleelta.

Jalostukseen käytettävien koirien luonteiden tulee olla rodunomaisia. Rotumääritelmä sanoo mm. ”Beagle ei ole vihainen eikä arka”. Koiran luontainen neuvokkuus ja viisaus ovat myös ominaisuuksia mitä arvostamme metsästyskoirassa.

Koska beagle on metsästysrotu, perustan jalostukselle luovat meitä miellyttävät metsästysominaisuudet. Emme koskaan käytä jalostukseen beaglea, jonka metsästysominaisuuksiin emme itse usko, vaikka koiran kaikki muut ominaisuudet olisivat kriteerimme täyttävät. Aivan kuten ulkomuodon osalta, jalostusta ohjaa myös vuosikymmenten aikana syntynyt mielikuva siitä, miten Astalan beagle toimii käytännön metsästyksessä. Tätä mielikuvaa kohden pyrimme jalostustyössämme määrätietoisesti.

 

Tiedustelut Astalan kennelin pentueista.

Vesa / nolla nolla 4 nolla 927 418 / astalankennel &  luukku.com

Kennelneuvojan käynti Astalan kennelissä

Tarkastusraportti

Vuolasvirtapalkintoa varten kennelneuvoja suorittaa tarkastuskäynnin palkittavassa kennelissä. Ohessa raportti  Keski-Pohjanmaan kennelneuvojan käynnistä Astalan kennelissä.

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.

marko | Vastaa 22.07.2016 20.35

empä vielä osaa sanoa mitään, mutta katotaan tulevaisuudassa...
Tyytyväinen oon ollut edellisiin....

Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

22.07 | 20:35

empä vielä osaa sanoa mitään, mutta katotaan tulevaisuudassa...
Tyytyväinen oon ollut edellisiin....

...
01.03 | 11:44

Totta- muutos on huimaa. Heinäk. viimeisenä päivänä pentu kotiin ja tammi-helmikuu jo meni täysin "putkeen" Meinaa vauhtisokeus yllättää.

...
16.06 | 11:40

Onneksi olkoon! Taas tuli näyttöä siitä, että työlläsi on suuri merkitys koiran tulevaisuudessa. Pennun ensimmäiset viikot kun sanotaan olevan betoniin hakatut.

...
09.06 | 22:44

Tätä on odotettu! Parempia uutisia viikonalulle ei olisi voinut saada!

...
Tykkäät tästä sivusta