Astalankennel

Vuosi 2018 on saatettu päätökseen!  Menneen vuoden muisteleminen on tänä päivänä helppoa, sillä kuvat, viestit ja tarinat tallentuvat paitsi muistiin unohtumattomina kokemuksina, myös puhelimen ja tietokoneen muistiin kauniina filminauhana, digitaalisena jalanjälkenä.

Astalan kennelin vuosi 2018 on piirtynyt mieleen tapahtumarikkaana, jännittävänä, iloisena ja hyväntuulisena, ystävien ja tuttujen ympäröimänä, yhteisesti jaettuina hetkinä ja elämyksinä, onnistumisina ja luopumisina.

Vietimme Vesan kanssa tänään ihanan iltahetken näiden muistojen parissa ja kokosimme osan niistä pieneen Uuden Vuoden tervehdykseen.

Toivotamme Sinulle Hyvää, Onnellista ja Menestyksekästä Uutta Vuotta 2019 yhteisen harrastuksemme parissa! Samassa he Ottivat! –meille kaikille Sydän

/merja ja vesa

Pitkä viikonloppu alkoi hienoissa tunnelmissa, kun Sippalan Arton viesti saavutti Meriläisen perheen kotisohvan! Astalan Xenja sai kolmannen sertin Rovaniemen näyttelyssä ja saavutti samalla Suomen Muotovalion arvon! Ilo koiran ja koiranomistajan puolesta on jokaisen onnistumisen kohdalla yhtä hieno kokemus ja näistä onnistumisista riittää iloa ja hyvää mieltä pitkäksi aikaa.

 

Vesa kirjoitti Beagle-lehdessä jokin aika sitten kasvattajan laatukriteereistä -kasvatustavoitteista, jotka nousevat sekä rotumääritelmästä, Kennelliiton kavattajasitoumuksesta  että kasvattajan omista, kullekin pentueelle jo jalostussuunnitelmissa asetetuista, tavoitteista, jotka nekin luonnollisesti mahtuvat kasvattajasitoumuksen ja rotumääritelmän raameihin.

 

Näyttelyt ja ajokokeet ovat kasvatajalle juuri näitä kasvatustyön laadun mittareita ja siksipä Astalan kennelin X-pennut valitsivat isännikseen ja emännikseen aktiivisia beagleharrastajia, joiden kanssa puuhatessa koirien ominaisuudet ovat saaneet mahdollisuuden tulla esiin sekä näyttelyissä että ajokokeissa. Kiitos ihan jokaiselle. Sydän

 

So far so good -seitsemästä X-pennusta Xenja, Xanadu, Xena, Xavi, Xtra-Jymy, Xio ja Xavier ovat kaikki käyneet ajokokeissa ja saaneet palkintotuloksen. Xavier jo Käyttövalion arvonkin. Kaikki seitsemän ovat myös käyneet näyttelyissä -eikä suotta, sillä kaikki ovat sertinarvoisia. Lisäksi Xanadulla on yksi sertti ja Xavierilla kaksi. Suomen muotovalioitakin pentueesta löytyy: Xena, Xenja, Xio ja Xavi ja  Xio on lisäksi Ruotsin muotovalio. 

 

Kaiken koirailoittelun keskellä saatiin viikonloppuna toinekin syy täytekakkukahveille, sillä perheen kuopus, ihmispentu -Matias, taiteilijanimeltään Mutku, soi YleX:llä viikonloppuna "Ja Sit Sä Lähditki” -biisillään. 

 

Hyvää Vappua kaikille!

Viime viikonloppuna pääsin minäkin piipahtamaan Norjan rannikolla, kun Xena sovitti juoksunsa sopivasti työkalenterin tyhjiin päiviiin! Matkaa Trondheimiin on jokunen kilometri, mutta hyvässä seurassa ja päämäärä mielessä kilometrit taittuivat joutuisaan ja lähtöpäivän iltana, 16 tunnin reissaamisen jälkeen, ajelimme tunneleiden läpi vuorten ympäröimään, ihastuttavaan Trondheimin kaupunkiin.

Aamusella laittelimme viestiä Martinille, Xenan tulevan sulhon isännälle, ja sovimme treffit vuoren huipulle, mihin perheen uusi koti oli valmistumassa. Muutaman mutkan ja jyrkänteen jälkeen löysimme autolle turvallisen pysähdyspaikan ja pikkukiipeilyn jälkeen yhytimme Martinin ja Casperin, joka odotti ilmeisen innokkaana Suomineidon tapaamista.

"Luonto ei odota" -tätä Vesan mantraa olen kuunnellut jo lähes kolme vuosikymmentä ja niin se vain piti paikkansa tälläkin kertaa!  Pikkukisailun ja leikin jälkeen saimme huokaista helpotuksesta -Xena ja Casper oivalsivat, miksi tänne oli tultu ja se näytti sopivan molemmille vallan mainiosti!

Sunnuntaisin Norja hiljenee -kaupat ovat kiinni ja ulkoilevia perheitä, lenkkeilijöitä, purjehtijoita ja vaeltajia näkyi vuonojen laitamilla ja vuoren rinteillä. Me nautimme Xenan kanssa pitkistä lenkeistä rauhallisessa kaupungissa ja kuljimme maisemia ihastellen pitkin rantabulevardeja ja vuonojen ympäröimiä laitureita.

Maanantaiaamuna piipahdimme Martinin anoppilassa, missä Casper otti Xenan vastaan iloisesti häntäänsä heilutellen. Aamutervehdyksen jälkeen suuntasimme auton keulan kohti Årea, Doroteaa, Lyckselea, Piteåta, Kalixia, Haaparantaa, Oulua, Liminkaa, Kalajokea ja kotlyläämme Ruotsaloa, missä aamun sarastaessa kömmimme unipuulle pohtien jälleen kerran lähes yhteen ääneen "Olipa reissu, mutta kyllä kannatti!"

 

Viime viikonloppuna piipahdettiin Kuusankoskella, missä Suomen Beaglejärjestö vietti vuosikokoustaan ja samassa yhteydessä päästiin näkemään Astalan Yllätys ja Astalan Xavier, jotka molemmat pyörähtivät kehässä lauantain näyttelyssä.

 

Vuosikokoukseen on aina yhtä mukava mennä tapaamaan samanhenkisiä beagleihmisiä, joista osa on tullut jo hyvinkin tutuiksi vuosien saatossa.  Kokous sujui tomerasti ja humoristisesti supliikin kansanedustajan, Seppo Lahtelan, vetämänä. Nuija paukahti tasaiseen tahtiin ja kokous eteni jouhevasti esityslistan kohdasta toiseen. Järjestön asiat olivat mallillaan ja kokouksen puheenjohtaja kehaisi järjestön puheenjohtajan osaavaa toimintaa.

 

Esityslistalla oli ainoastaan kolme asiakokonaisuutta, joista keskusteltiin vähän pitempään. Toki paikallisyhdistyksissä ja lohkopalavereissa näistä oli puhuttu jo ennen kokousta, joten kaikilla kokouksessa mukana olleilla oli  jo kokoukseen tullessa kantansa pohdittuna.

 

Johtokunnan esittämä Koko kauden koe hyväksyttiin ilman äänestystä seuraavasta koekaudesta lähtien. Käytännössä se tarkoittaa kaikessa lyhykäisyydessään sitä, että oman koiran kanssa voi mennä ajokokeeseen silloin, kun omistajalle sopii parhaiten. Tämän helpommaksi ei kokeeseen lähtöä enää taida pystyä tehdä!

 

Tähtivalio –tittelistä äänestettiin ja sekin hyväksyttiin beaglelle seuraavan kauden alusta. Tähtivalio-titteliä voivat lähteä tavoittelemaan käyttövaliokoirat.

 

Näyttelyjaoston perustamisesta äänestettiin myös ja kokous päätti sen hylkäämisestä.

 

Pohdintaa Näyttelyjaostosta

 

Keskustelimme aiheesta ennen vuosikokousta Pohjan lohkon palaverissa ja siellä kuulimme myös Lapin, Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan ajatuksia.

 

Näyttelyjaoston perustamis-esityksessä mainittiin, että se perustuu lohkojakoon ja Pohjan lohkolla olisi yksi paikka jaostossa. Pohjan lohko valitsi yksimielisesti minut (Merja) mahdollisesti perustettavaan jaostoon Pohjan lohkon edustajaksi ja ilmoitin palaverissa, että olen käytettävissä, mikäli jaosto perustetaan. 

 

Samassa yhteydessä kävimme keskustelua, onko tarpeen perustaa omaa Näyttelyjaostoa jo olemassa olevien jaostojen lisäksi. Osa esityksessä olevista tehtävistä oli päällekkäisiä jalostusjaoston kanssa ja sen ulkomuotovastaavan, Paavo Mattilan, tehtävän kanssa. Esityksessä jaoston tehtäviin oli listattu myös päänäyttelyyn liittyviä vastuutehtäviä.

 

Henkilökohtaisesti Vesan kanssa mietimme, että päävastuu päänäyttelystä on paikallisella yhdistyksellä ja sen tapahtumaa varten perustamalla näyttelytoimikunnalla. Jokainen aktiiviharrastaja, myös osa esityksen allekirjoittaneista, toimii jo automaattisesti paikallisella yhdistystasolla, jolloin yhdistyksillä on suunnitellun jaoston osaaminen ja tietotaito käytettävissään tarvittaessa kaikkien Lohkojen alueella.

 

Itse ainakin koemme, että emme ole kerhona tarvinneet ulkopuolista apua, kun olemme järjestäneet Keski-Pohjanmaalla päänäyttelyt kaksi kertaa, erikoisnäyttelyn sekä 50-vuotisjuhlanäyttelyn ja useita ryhmänäyttelyitä. 2018 vuoden Beaglen erikoisnäyttely on jo toimikunnalla työn alla ja luotamme keskipohjalaiseen osaamiseen siinäkin.

 

Somekeskustelu lähti käyntiin heti päätöksen tultua julki ja keskusteluja seuratessa oivalsimme, että osa keskusteluissa mukana olleista oli unohtanut, että Järjestö toimii Paikallisyhdistysten kautta ja jokaisen jäsenen on mahdollista tuoda omaa osaamistaan järjestön käyttöön toimimalla paikallisyhdistyksissä eri tehtävissä. 

 

Keski-Pohjanmaan Beaglekerhon seuraava suuri tapahtuma on Erikoisnäyttely 2018. Sen Näyttelytoimikunnassa olemme Vesan kanssa molemmat mukana ja kannamme ilolla pienen kortemme oman rotujärjetömme kekoon yhdessä beaglen hyväksi. 

 

Uusimmat kommentit

02.01 | 09:56

Jyrki Virta Riimimäestä päivää.Olisin kiinnostunut hankkiin pennun teiltä.

...
22.07 | 20:35

empä vielä osaa sanoa mitään, mutta katotaan tulevaisuudassa...
Tyytyväinen oon ollut edellisiin....

...
01.03 | 11:44

Totta- muutos on huimaa. Heinäk. viimeisenä päivänä pentu kotiin ja tammi-helmikuu jo meni täysin "putkeen" Meinaa vauhtisokeus yllättää.

...
16.06 | 11:40

Onneksi olkoon! Taas tuli näyttöä siitä, että työlläsi on suuri merkitys koiran tulevaisuudessa. Pennun ensimmäiset viikot kun sanotaan olevan betoniin hakatut.

...