Astalankennel

Oma koti kullan kallis

Aika rientää ja välillä tuntuu, että se suorastaan juoksee -yhtä lujaa kuin neljäkymmentä tassua Astalan kennelissä! Päivärutiinit ovat toistuneet lähes samanlaisina jo seitsemän viikkoa ja vaikka rutiinit lähes samanlaisina jatkuvatkin, vähenee tassujen määrä huomattavasti seuraavina päivinä:) 

Sunnuntaina talossa vietettiin "nimiäisiä", kun siruttaja kävi tunnistusmerkitsemässä pennut. Tarkkaa puuhaa ja työllisti meidät kolme vauhdikkaan aamupäivän ajan -reippaita epeleitä kaikki tyynni, siis Zulu, Zetka, Zuffeli, Zafira, Yötuuli, Yesmine, Yllätys, Yolanda, Ystävä ja Yakira.

Tänä kesänä on harjoiteltu kymmeneen laskemista monella eri tavalla aamulla, päivällä, illalla, yöllä, ruokakupilla, iltakävelyllä... niinpä olikin outoa lopetella laskut jo yhdeksään, kun ilta hämärtyi ja oli aika heittää hyvästit pihamaalle ja kipitellä turvalliselle yöpuulle tuvan lämpöön. Yesmine lähti pentueen ensimmäisenä kotimatkalle ja on jo asettunut uuteen kotiin Kelloon tyytyväisenä ja reippaana. Pehmeä lasku pennuntuoksun haihtumiseen tuntuu hyvältä -seuraavan kerran luvunlaskua muutetaan perjantaina ja siitä sitten vähitellellen lukumäärä pienenee.

Pentuaitauksessa on ollut viime päivinä vilskettä ja vilinää -muutakin kuin pentuvilinää:) Pennuntuoksu on houkutellut rapsuttelijoita paikalle ja siitäkös pienokaiset ovat pitäneet. Tänään pentuja viihdytti pieni beaglemies, Jere, jonka sylissä oli tilaa ihan jokaiselle, yksitellen ja omalla vuorollaan. Jere toi pennuille terveiset Gitta-isomummilta ja suosikiksi nousikin isomummia muistuttava suloinen pikku-Ystävä.

Taas on yksi kesäinen päivä painunut mailleen, pennut ja emot nukkuvat, Glory, Nöpö, Peppi ja Xena nauttivat hiljaisuudesta -Astalan kennelissä kaikki hyvin:)