Astalankennel

Pennuista metsäkoiriksi

Niin se vain hurahti vuosi 2015 ja vei pennuntuoksun mennessään. Kotimetsä kävi pieneksi ja punainen tutkapanta koristi säänöllisesti kaulaani metsäretkien aikana. Pääsin yhä useammin Soturitytön jahtikaveriksi, kun autoon pakattiin meidät molemmat tai niin aluksi luulin! Pian opin kuitenkin huomaamaan, että isäntä jätti minut mamman kanssa kyydistä omalle reviirillemme ja jatkoi Soturitytön kanssa matkaa toisille metsämaille, sopivan kauaksi kaverista ja kyllähän se meille sopi Hyvä Ruotsalon metsissä ei pupuja juurikaan vilise, mihin lie hävinneet, mutta ahkerasti kun nenääni käytän, löytyy se yöjälki silloin tällöin täältäkin ja silloin minua viedään! Mikään ei voita pupun tuoksua, sen on mammakin huomannut. Onneksi sille ei tule koskaan aika pitkäksi ja saan touhuta omiani niin kauan kuin vietti vie!

Reippaita kun ollaan molemmat Soturitytön kanssa, päästään mukaan silloinkin, kun isäntäväki suuntaa auton nokan kohti pohjoista. Aika monesti mennään lautalla Hailuotoon, missä asuu ainakin kolme jänistä, sillä ihania hajuja löytyy lähes aina seurattavakasi pupunjuoksutukseen saakka. Ne on sellaisia leppoisia lomapäiviä -aamulla noustaan aikaisin ylös, sitten aamupäivä treenaillaan kukin omalla tavallaan: me Soturitytön kanssa kestävyysjuoksua äänihuulia vahvistaen, mamma puiden halausta ja sen semmoista ja isäntä nuotiopuuhia ja kahvinkaatoa -kaikilla meillä on aina yhtä mukavaa ja illalla kellahdetaan tyytyväisinä unten maille uutta aamua odotellen. 

Uusi Vuosi alkoi paratiisissa tai ainakin mamma sitä sellaiseksi kutsui -pupuparatiisiksi, kun mentiin Repe-veljen vieraaksi Ylivieskan metsiin. Ihan meinasin sekaisin mennä ja riemusta haljeta, kun autosta ulos loikkasin -siinä ei kauan nokka tuhissut, kun ensimmäisen jäljen löysin ja sitä ajoa ajaisin varmasti vieäkin, ellei isäntä olisi iltahämärässä napannut minua auton kyytiin -kelju temppu, vaikka olihan se mukava lämpimille vällyillekin kellahtaa pitkän päivän päätteeksi. 

On se koiran elämä aika mukavaa -no ainakin meidän mielestä -ulkona ollaan usein ja pitkään ja muutenkin saadaan olla -ihan koiria vainCool