Astalankennel

Soturityttö-Xena

Soturityttö-Xena on nimensä veroinen -vahva, päämäärätietoinen ja jääräpäinenkin koulutettava, olipa kyseessä metsästys, pyörälenkit, näyttelytreenit tai kotioloissa pollottelu. Aloiteaanpa vaikka tuosta kotioloista pollottelusta -maalla ovet ovat aina auki, niin meilläkin, kunnes Xena kasvoi aikuisen mittoihin ja oppi aukaisemaan oven kuin oven tassua heilauttamalla. Sinnikkäästi rakensimme tuolitorneja ulko-oven eteen ja koulutimme talon kaksijalkaiset asukkaat varmistamaan tornien kestävyyden, mutta Xena oli ovelampi ja aina askeleen edellä meitä. Niinpä lukkoseppä piipahti pivänä eräänä talossa ja nyt tuolitorneja rakennellaan enää satunnaisten yövieraiden ovien eteen -tykkäsivätpä koirista tai ei, aamulla vierestä löytyy sikeästi nukkuva nelijalkainen -tornista huolimatta tai juuri siksi!

Oma tahto, sitä Xenalle on kertynyt enemmän kuin talon muille koirille yhteensä! Näyttelytreeneissä se päätti jo treenien alkumetreilla muuttua väsyneeksi vanhukseksi -jopa niin, että Juha Kares koulutuksessaan totesi "vanhan rouvan"  kaipaavan vähän virtaa esiintymiseensä kehässä. Vanha rouva oli slloin reilun vuoden ikäinen!

Tänä keväänä päätimme aloittaa kehätreenit hyvissä ajoin sisähallissa, jotta yhteinen sävel ja taajuus löytyisi kesän näyttelykehiin. Sisätiloista puuttuvat ihanat pihatuoksut ja Mustista ja Mirristä löytyy tilalle uusia tuoksuja ja ennenkaikkea makuja -Xenan kohdalla avain ovat ehdottomasti namut, mitä enemmän sitä parempi, sanovatpa muut mitä tahansa!Hyvä Hitaasti ja periksiantamatta, usein ja sinnikkäästi, herkkupala herkkupalan jälkeen -tänään "vanha rouva" nauttii kehäharjoituksista -niin tai makupaloista -ei sen väliä, pääasia, että yhdessä mennään ja hauskaa on! 

Pyöräily on Xenalle vähän niin kuin kiusantekoa -veri vetää metsään, kuono haistaa pienimmäkin hajun häivähdyksen ja pyörän rytmiin, reitistä puhumattakaan, pitäisi tyytyä. "Hyvä tyttö, hienoa, just näin, seuraa, hienosti...prle, Hyvä tyttö, hienoa, just näin, seuraa, hienosti...prle..." -jotenkin näin se menee -onneksi ollaan maalla ja kesä on jo kohta takana! Mielenkiinnolla, hyvillä hermoilla ja lämpimillä vaatteilla odotellaan tulevaa syksyä "Kun on puoli vuotta tehnyt kaiken just niinkuin muut haluavat, joutavat kyllä odottelemaan!"