Astalankennel

Siskokset matkanjohtajina

Tänä kesänä on kalenterit synkronoitu koirien aikataulujen mukaan -tai ainakin se siltä tuntuu, kun kesämenojen suunnitelussa nousee esiin aina jomman kumman nimi ja välillä molempienkin -Minin ja Soturityttö-Xenan meinaan. Viime viikolla ne kuljettivat meidät Rovaniemen kautta Pohjois-Norjan jylhiin maisemiin ja ensi viikonloppuna päästään niiden kanssa Jällivaaraan, Pohjois-Ruotsin kauniiseen tunturikaupunkiin. Piteåssa piipahdettiin koirien mukana muutama viikko sitten ja sinne suunnataan kohta uudestaan, koirien matkassa silloinkin -Pohjoismaista yhteistyötä parhaimmillaan näin ihmisvinkkelistä tarkasteltuna!

Näyttelythän ne kesällä täyttävät beagleharrastajan kalenterin  -kun molemmat nuoret koirat ajoivat vuoden alussa ykköset ajokokeissa, päätettiin laajentaa näyttelyreviiriä saman tien myös Suomen rajojen ulkopuolelle. Eikä harmita matkustelu yhtään -molémmilla reissuilla on serti koristanut Minin kaulapantaa ja Xena on ollut KÄY -kilpailuluokassa palkintojonossa hyvänä kakkosena.

Ulkomaista eksoitiikkaa nähtiin myös Rovaniemen KV-näyttelyssä tai näytettiin paremminkin, sillä australialaistuomari Rosemary Easton sai kehässä todellisen Suomi-elämyksen päästessään arvostelemaan Käyttöluokan koiria. -What is this class, hän kysyi koirien saapuessa kehään ja ystävällisen kehäsihteerin asiantuntevan selostuksen jälkeen hän totesi -How interesting, I´ve never done this before! MInin ja Xenan lisäksi Astalan koirista käyttöluokassa tepasteli myös sis Yolanda (Ruska) ja hienosti ne edustivatkin rotua tämän austraaliaisladyn silmien alla -MIni ERIn SAn KÄK 1 ja PN 4n, Xena EHn ja KÄK 2n Yolanda EHn ja KÄK 3n arvoisesti. 

Ensi viikolla Mini ja Xena viettävät ansaittua kesälomaa Matiaksen hoivissa, kun matkanjohtajiksi siirtyvät perheen esikoinen, Ville, Alfaromeo GTV ja Ilmajooga -suunnaksi siis Itä-Suomi ja kauniit vaara-maisemat!