Astalankennel

Vuosikokouskuulumisia

Viime viikonloppuna piipahdettiin Kuusankoskella, missä Suomen Beaglejärjestö vietti vuosikokoustaan ja samassa yhteydessä päästiin näkemään Astalan Yllätys ja Astalan Xavier, jotka molemmat pyörähtivät kehässä lauantain näyttelyssä.

 

Vuosikokoukseen on aina yhtä mukava mennä tapaamaan samanhenkisiä beagleihmisiä, joista osa on tullut jo hyvinkin tutuiksi vuosien saatossa.  Kokous sujui tomerasti ja humoristisesti supliikin kansanedustajan, Seppo Lahtelan, vetämänä. Nuija paukahti tasaiseen tahtiin ja kokous eteni jouhevasti esityslistan kohdasta toiseen. Järjestön asiat olivat mallillaan ja kokouksen puheenjohtaja kehaisi järjestön puheenjohtajan osaavaa toimintaa.

 

Esityslistalla oli ainoastaan kolme asiakokonaisuutta, joista keskusteltiin vähän pitempään. Toki paikallisyhdistyksissä ja lohkopalavereissa näistä oli puhuttu jo ennen kokousta, joten kaikilla kokouksessa mukana olleilla oli  jo kokoukseen tullessa kantansa pohdittuna.

 

Johtokunnan esittämä Koko kauden koe hyväksyttiin ilman äänestystä seuraavasta koekaudesta lähtien. Käytännössä se tarkoittaa kaikessa lyhykäisyydessään sitä, että oman koiran kanssa voi mennä ajokokeeseen silloin, kun omistajalle sopii parhaiten. Tämän helpommaksi ei kokeeseen lähtöä enää taida pystyä tehdä!

 

Tähtivalio –tittelistä äänestettiin ja sekin hyväksyttiin beaglelle seuraavan kauden alusta. Tähtivalio-titteliä voivat lähteä tavoittelemaan käyttövaliokoirat.

 

Näyttelyjaoston perustamisesta äänestettiin myös ja kokous päätti sen hylkäämisestä.

 

Pohdintaa Näyttelyjaostosta

 

Keskustelimme aiheesta ennen vuosikokousta Pohjan lohkon palaverissa ja siellä kuulimme myös Lapin, Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan ajatuksia.

 

Näyttelyjaoston perustamis-esityksessä mainittiin, että se perustuu lohkojakoon ja Pohjan lohkolla olisi yksi paikka jaostossa. Pohjan lohko valitsi yksimielisesti minut (Merja) mahdollisesti perustettavaan jaostoon Pohjan lohkon edustajaksi ja ilmoitin palaverissa, että olen käytettävissä, mikäli jaosto perustetaan. 

 

Samassa yhteydessä kävimme keskustelua, onko tarpeen perustaa omaa Näyttelyjaostoa jo olemassa olevien jaostojen lisäksi. Osa esityksessä olevista tehtävistä oli päällekkäisiä jalostusjaoston kanssa ja sen ulkomuotovastaavan, Paavo Mattilan, tehtävän kanssa. Esityksessä jaoston tehtäviin oli listattu myös päänäyttelyyn liittyviä vastuutehtäviä.

 

Henkilökohtaisesti Vesan kanssa mietimme, että päävastuu päänäyttelystä on paikallisella yhdistyksellä ja sen tapahtumaa varten perustamalla näyttelytoimikunnalla. Jokainen aktiiviharrastaja, myös osa esityksen allekirjoittaneista, toimii jo automaattisesti paikallisella yhdistystasolla, jolloin yhdistyksillä on suunnitellun jaoston osaaminen ja tietotaito käytettävissään tarvittaessa kaikkien Lohkojen alueella.

 

Itse ainakin koemme, että emme ole kerhona tarvinneet ulkopuolista apua, kun olemme järjestäneet Keski-Pohjanmaalla päänäyttelyt kaksi kertaa, erikoisnäyttelyn sekä 50-vuotisjuhlanäyttelyn ja useita ryhmänäyttelyitä. 2018 vuoden Beaglen erikoisnäyttely on jo toimikunnalla työn alla ja luotamme keskipohjalaiseen osaamiseen siinäkin.

 

Somekeskustelu lähti käyntiin heti päätöksen tultua julki ja keskusteluja seuratessa oivalsimme, että osa keskusteluissa mukana olleista oli unohtanut, että Järjestö toimii Paikallisyhdistysten kautta ja jokaisen jäsenen on mahdollista tuoda omaa osaamistaan järjestön käyttöön toimimalla paikallisyhdistyksissä eri tehtävissä. 

 

Keski-Pohjanmaan Beaglekerhon seuraava suuri tapahtuma on Erikoisnäyttely 2018. Sen Näyttelytoimikunnassa olemme Vesan kanssa molemmat mukana ja kannamme ilolla pienen kortemme oman rotujärjetömme kekoon yhdessä beaglen hyväksi.