Astalankennel

Samassa he ottivat!

Pitkä viikonloppu alkoi hienoissa tunnelmissa, kun Sippalan Arton viesti saavutti Meriläisen perheen kotisohvan! Astalan Xenja sai kolmannen sertin Rovaniemen näyttelyssä ja saavutti samalla Suomen Muotovalion arvon! Ilo koiran ja koiranomistajan puolesta on jokaisen onnistumisen kohdalla yhtä hieno kokemus ja näistä onnistumisista riittää iloa ja hyvää mieltä pitkäksi aikaa.

 

Vesa kirjoitti Beagle-lehdessä jokin aika sitten kasvattajan laatukriteereistä -kasvatustavoitteista, jotka nousevat sekä rotumääritelmästä, Kennelliiton kavattajasitoumuksesta  että kasvattajan omista, kullekin pentueelle jo jalostussuunnitelmissa asetetuista, tavoitteista, jotka nekin luonnollisesti mahtuvat kasvattajasitoumuksen ja rotumääritelmän raameihin.

 

Näyttelyt ja ajokokeet ovat kasvatajalle juuri näitä kasvatustyön laadun mittareita ja siksipä Astalan kennelin X-pennut valitsivat isännikseen ja emännikseen aktiivisia beagleharrastajia, joiden kanssa puuhatessa koirien ominaisuudet ovat saaneet mahdollisuuden tulla esiin sekä näyttelyissä että ajokokeissa. Kiitos ihan jokaiselle. Sydän

 

So far so good -seitsemästä X-pennusta Xenja, Xanadu, Xena, Xavi, Xtra-Jymy, Xio ja Xavier ovat kaikki käyneet ajokokeissa ja saaneet palkintotuloksen. Xavier jo Käyttövalion arvonkin. Kaikki seitsemän ovat myös käyneet näyttelyissä -eikä suotta, sillä kaikki ovat sertinarvoisia. Lisäksi Xanadulla on yksi sertti ja Xavierilla kaksi. Suomen muotovalioitakin pentueesta löytyy: Xena, Xenja, Xio ja Xavi ja  Xio on lisäksi Ruotsin muotovalio. 

 

Kaiken koirailoittelun keskellä saatiin viikonloppuna toinekin syy täytekakkukahveille, sillä perheen kuopus, ihmispentu -Matias, taiteilijanimeltään Mutku, soi YleX:llä viikonloppuna "Ja Sit Sä Lähditki” -biisillään. 

 

Hyvää Vappua kaikille!