Rallye des Mondrots 2015

Beagling in France

Herätyskello soi ennen kukonlaulua 13.2. perjantaina. Se ei haitannut, sillä kauan odotettu Astalan kennelin matka Ranskaan oli alkamassa. Lentokentällä tutustuimme matkalle lähteviin Astalan kasvattien omistajiin. Tunnelma oli iloisen riehakas ja odotukset matkasta olivat korkealla. Matkalle osallistui Vesan ja Merjan lisäksi kahdeksan Astalan kasvatin omistajaa.

Lentomatka sujui hyvin ja hotellilla meitä odotti ihana yllätys. Vesa ja Merja olivat järjestäneet vastaanottoon jokaiselle ”Astalan kennel tekstillä” ja ”Ranskan lipulla” varustetut pipot ja t-paidat. Saapumispäivä meni hotelliin ja kaupunkiin tutustuessa ja illalla sitten koko porukalla syömään kuuluisan Gérard Depardieun avaamaan ravintola Le Bien Décidé:n.

Lauantaina vuorossa oli Pariisin nähtävyydet ja tottakai shoppailua. Sunnuntai oli reissun odotetuin päivä. Pääsimme tutustumaan vauhdikkaaseen Rallye des Mondrotsin beagleajueeseen. Noin tunnin ajomatkan Andalysin kylään matkasimme Vesan kyydissä tila-autolla, yhden seuratessa navigaattoria, toisen katsoessa muiden kaistojen autoja ja loput tyytyivät huutelemaan hyviä ohjeita takapenkiltä. Suomen rauhalliseen liikenteeseen tottuneena Pariisin liikenne oli jotakin aivan muuta… Hyvin eloisaa ja äkkipikaista. Kiitettävästi selvisimme kuitenkin Andalysiin ja takaisin.

Ajuemaastot olivat laajat ja peltoa oli silmän kantamattomiin. Ajuebeaglejen toiminta oli minulle uutta ja olikin hienoa nähdä ja kuulla niiden työskentelyä. Mieli myös lepäsi pellolla kävellessä ja pupujakin nähtiin päivän aikana useita.

 

Ranskalainen jäniksen metsästystyyli erosi suomalaisesta, sillä heillä ei ole aseita ollenkaan mukana. Ranskalaiset ystävämme kertoivat, että koirat ottavat jänikset kiinni ja syövät ne. Ranskalainen tapa ajattaa beagleja oli äänekästä ja he juoksivat paljon koirien kanssa. Jahdissa ajettiin paljon autolla edestakaisin, kun yritettiin pysyä beaglejen matkassa. Metsästyspäivä tuntui olevan koko kylän tapahtuma ja paikallisia oli paljon seuraamassa metsästystä. Päivän päätteeksi pääsimme vielä yhteiselle piknikille metsästäjien kanssa.

 

Maanantaina oli kotiinlähdön aika monta upeaa muistoa ja kokemusta rikkaampana. Kiitos Vesa & Merja hyvin järjestetystä matkasta ja kiitos Arja, Arto, Topi, Seija, Marko, Samuli ja Aki hyvästä seurasta.

 

Suvi Takanen

Reitti Pariisista metästyspaikoille,
Metsästysmaisemaa